Det går framåt..

Sakta men säkert börjar bitarna falla på plats, från att jag slet med idén om hur jag skulle skarva den nya stocken...Till dess att bitarna sitter ihop och håller uppe hela härligheten..Lilla plankan med bulten är en så kallad "Följare" som é till för att dra ihop stockarna, dessutom sitter det en vajer på insidan för att dra ihop hela Fjöse! På motstående sida sitter det flera följare för att stabilisera och dra ihop..Det korta planket i mitten är ett sånt där "lyftplank" som jag tidigare använde för att sätta domkrafterna under, men det ska väck nu när de riktiga följarna är på plats.

Kommer ni ihåg min Photoshoppade bild med garageportar?Det börjar närma sig nu...Ser ni garageportskarmarna som ligger framför öppningarna? snart ska de monteras!
Och bilen står och längtar efter att få komma in under tak...


Stort hål i väggen..

Jodå det jobbas en del på semestern kan man säga och jag har stämpat en hel del också..Stocken som ska in i "gapet" ovanför portarna ligger framför och är tillyxad och hopskarvad med stolpen som ska stå mitt emellan portarna, lite trixit och små jox, skulle förståss haft en bild på det med, men det får bli vid ett senare tillfälle..

Jag har även en bild på "lyftet" när jag och Oliver tog bort den gamla stocken..Säger inte så mycket, men herre gud vad smidigt det är med Stämp, jag stod på utsidan och pumpade domkraft och oliver stod på insidan och drog efter Stämp, när domkraften vickade (vilket den gör ideligen) så hängde Fjöset kvar på Stämpen... :-)

Imorgon ska vi på inflyttningsfest och stråket, men därefter börjar monteringen av den nya stocken... vi ses..

Sakta börjar det hända saker...

Den nya vedboden är färdig och den gamla är bara en nysådd svart fläck..Dessutom så har den börjat fyllas på med ved..Och gräsklippare och sånt..

I helgen var min kompis Ivar på besök, han har alltid en massa bra tips, innan jag påbörjade gjutningen för några år sen så tipsade han om den lilla plåtbiten som håller ihop gjutformen med hjälp av ett armeringsjärn, ni har sett den förut här på bloggen, en liten gul bricka med hål i. Nåja nu i helgen lärde han mig ett helt nytt ord, har faktiskt aldrig hört det förut, däremot sett mojängerna, men inte tänkt på att jag behöver några. "STÄMP" är det nån som vet vad det är? om inte så kommer här en bild på ett gäng..Fiffiga små saker, och det kommer underlätta mitt fortsatta Fjösarbete avsevärt, för att inte säga hur säkert det kommer bli. Jag ska påbörja utbytet av stocken som kommer att ligga ovanför de båda garageportarna. och i den stocken så har en gång i tiden innertakbalkarna varit "intimmrade", vilket innebär att de liksom är uttag i stocken som ska passa ihop och låsa fast takbjälkarna. Jag kommer alltså bli tvungen att stämpa upp varje takbjälke medans jag byter ut denna stock och guuuud vad enkelt det blir nu..Det är ju liksom klart redan, bara att börja utbytet!

Eftersom jag betalar dagshyra för dessa stämp så fick jag avbryta markarbetet på utsidan, har byggt ett soll för matjorden och ska fixa till det runtomkring Fjöset också..Men det får väl vänta ett tag nu då!

Long time no update......again.

Som de flesta uppmärksammat så har det inte hänt så mycket på bloggen, men det har faktiskt hänt en del på Fjöse, eller i alla fall intill Fjöse!

För några veckor började jag ju med veboa, och nu har jag haft gedigen hjälp med att fixa till den..


Och förra veckan (när jag hade semester) så hjälpte även storfiskarMattias till (mellan fjällturer och fiskafängen)..


Och nu i helgen så blev det nästan färdigt..


Knutbrädorna har Zandra grundmålat och de ska "bara" skruvas upp och dörren ska grönmålas, men grönmålarKarin har semester så det får väl dröjja ett tag.

Nu har jag snart semester, så då kanske det händer lite mera på självaste Fjöset.....?