Svartjobb!!

I helgen var Bengan på besök igen och det blev en hel del gjort, vi byggde färdigt gjutformen och fyllde den med betong, efter att vi grillat lite och tagit det lugnt ett tag så fick vi ett ryck och rev det som var kvar av den gamla fuskgjutna grunden, och i den vevan åkte en del av väggen också, som även den var fusklagad med betong/cement!Som synes så blev det ett rejält hål i väggen, men det ska lagas med frächt timmer och så blir det en dörr där på baksidan också..

Snart helg igen!

Jaha du mina vänner, ni ska inte tro att det inte händer nåt i Fjöse bara för att jag inte skriver nåt, men det är mycket samma saker som ska göras, idag har jag påbörjat gjutformen mellan hörnbitarna, men det é ju inte så roligt att skriva om. Däremot kan jag meddela att det händer lite mer på jobbet nuförtiden, idag började det tillochmed ramla in lite uppdrag, tjänstebilar som ska på service och AF-kontor som ska utöka personalstyrkan..

Inga bilder idag, men snart é det som sagt helg, åh då j-lar...

Tiden går..

I helgen som gick byggde jag gjutformen och gjöt det sista hörnet, nu är det bara tre sidor kvar och lite murning innan jag ska påbörja timmerarbetet, mycket spännande att se om jag lärde mig nåt på verandabygget? ;-)

Tyvärr så faller mörkret lite för tidigt så här års, så det blir svårt att hinna med nåt på vardagkvällar, dessutom har jag ju bytt avdelning på jobbet nu och förmodas arbeta 8 till 16:30 framöver..?


Solnedgång på Rödön strax efter åtta!

 


090909

Äntligen har det varit en kväll med tillräckligt mycket uppehåll för att man överhuvud taget vågade sig ut och blanda betong, och idag fick jag med mig en ny hantlangare till cementblandaren, Oliver mätte upp vatten och slängde betongsäckar så det stod härliga till, en dryg timme tog det att blanda ihop 300kg torrbetong och 30liter vatten, så nu är första formen på baksidan betongfylld! Tre hörn av fyra.. det tar sig sa...Och rakt ser det ut att blir, eller hur mamma?..


Gjutadax igen!

Sådärja, nu é det dax att plocka fram cementblandaren igen, gjutformen för första hörnet på baksidan é färdig och det är "bara" att fylla på med betong..Om militären granskar bilden riktigt noga så syns det att det faktiskt är dubbla lyftplank på baksidan också, det var bara nåt fabrikationsfel på plankan som modernatur har skapat, som tur var var det just dubbla plank för då rasade inte hela kalaset i backen.

Jag har diskuterat med en granne om när vår gård byggdes och enligt uppgifter hon har så ska gården vara avstyckad från Vike 1:1 nån gång kring 1858, detta är svårt att verifiera eftersom huset är totalrenoverat och det inte går att se på byggstil eller nåt sånt.. Men kanske Fjöse avslöjar hemligheten??På ena väggen inuti Fjöse har någon ristat in 1870 och det kan väl tyda på nånting...??? Strax bortom siffrorna är det inristat ett "H" men vad betyder det?? Jag letade lite ytterligare men hittade inget mer, måste söka vidare när det blir lite ljusare, man vet inte vad dessa väggar har att dölja..

"Houston, Houston we have a problem!"

Eller som Bengan uttryckte det, "Reidar, Reidar det är dax att komma ut nu!"
Idag har vi på en timme lyckats med nåt som jag inte trodde var möjligt, men planket under domkraften sprack!Nu har jag ju mycket kraftigare bultar och inte trodde jag att ett sånt plank skulle spricka av radiell belastning, men det gjorde det, och dessutom så vickade domkraften som stod närmast garageporten, så pass mycket att vi blev rädd att hela skiten skulle rasa, men icke, öglor och spännband fick allt på plats och halva väggens fusklagade murgrund är nu borta. Dock kommer vi inte att hinna påbörja gjutningen den här helgen, men det kanske är lika bra det (iallafall för mig, det är ju det Bengan tjatar om att få vara med på, så då kommer han väl tillbaks?)

Nåja, nu blir det Zandras underbara paj till efterrätt!!


Fjose presenterar storsprickan ;-)   :

Nu é goda råd dyra!

Tiden går och löven börjar falla, snart kommer snön och då blir det bara skoteråka ;-) 
Förra veckan frågade Oliver hur länge jag hållit på ute i Fjöse? Hmm.... få se nu, jag gick på semester samtidigt som skolan tog sommarlov, Oliver säger att han hade 10 veckors ledigt och nu har han gått i högstadiet i en vecka, JA det blir elva veckor....ELVA veckor... min plan på att hinna färdigt på min sjuveckors semester har gått åt skogen, kanske tar det sju år...? Men allt tar så mycket längre tid än vad man tänkt, och dessutom uppkommer det nya problem hela tiden.Hmm... nu till helgen kommer iallafall Bengan och ska hjälpa till med ett krafttag, vi ska börja direkt efter jobbet på fredag och hålla på tills jag ska på kräftskiva på lördag, det känns som att det kommer att ta rätt bra, och fram till dess så ska jag småplocka lite och köra bort ett lass med gammal gullfiber, kanske hinner jag skruva på några till lyftreglar innan helgen? om bara Zandra kan hålla emot på ena sidan, blir så jobbigt att hålla i på utsidan medan man skruvar på insidan, men men...

Vi hörs närmare jul?