Lördag..igen..

Hann med lite snickerier idag med, fast det som tog längst tid var ju målningen..(Det blir dåliga bilder när man fotar med mobilen i dunkel)


Korta kvällar..

Det é mycket man vill hinna nu, men efter jobb och mat och disk, så finns det inte så mycket tid kvar, igår målade Z en andra gång och idag har jag påbörjat korsningen..

 Det är lite trixigt med vinklar och vrår, men slutresultatet kommer bli bra......tre kvar!


Söndag..

Målade garageportarna en första gång och nu närmar vi oss slutresultatet, i alla fall på skalet.Fönstret till höger har mamma konstaterat att det är snett (suck) så det måste jag rätta upp innan jag monterar glasrutorna, sen ska det fodras och målas lite..

En lampa vid entén skruvade jag dit också..Så nu lyser fjöset upp i mörkret...


Snabbuppdatering.

Igår målade vi hela takutbyggnaden och "korsfäste" entrédörren och Z tvättade av garageportarna..Idag regnar det småspik, så vi åkte en sväng på stan och handlade "tillbehör", sen for vi till Fillsta och hälsade på Morfars gårdsloppis, han hade ett fönster som passade istället för mina upprutnade..

 

Så nu har Fjöse fått sitt första fönster monterat och det är "bara" lite foder som saknas.

 

Vi får se om det är uppehåll tillräckligt för att måla garageportarna imorgon?..


Inget regn...

Idag var det uppehåll i regnandet, så jag kunde måla lite..Visst börjar det se ganska skapligt ut?

Semestern är slut :-(

Ja ha ja, då var årets semester till ända och jag hann inte riktigt med allt jag ville...

Men alla dörrar är på plats och veboden är klar, kvarstår lite snickerier och målning för att det ska bli perfekt, sen ska det grävas en del utanför också, men det räknar jag att hinna med innan frosten kommer.

Någon bild vill ni kanske se...?Fönster och foder, och lite kryssnickerier, sen är denna sida färdig...

Kosmetik é kul..

Det är roligt att jobba när det syns att man gör nånting..

Portarna sitter på plats och går både öppna och stänga, ska målas och snickras lite på dem innan de är perfekta, men nu börjar det likna nåt, har även reglat upp för att sätta igen runt dörren bredvid, när den är monterad är det dax för fönster...

Som sagt, det är kul när man gör nånting som syns. Jämför med bilden ovan, det är inte mycket som é sig likt nu!


One up... tree to go...

För att inte försvaga den bärande stocken ovanför portarna med att ta ur 10 cm i nederkant, så beslutade jag mig för att kapa dörrarna med 10 cm i stället och kapa en dörr är ju inga större problem... förrän man kommer till att dubbeldörrar ska vara lika höga, en av dörrarna låses med spanjolett (som också måste kapas) och ramkonstruktionen måste skarvas i där den kapas bort... så det tar lite extra tid men..En är på plats och nästa ligger i limpress, så snart så är det dax att måla igen..