Sakta börjar det hända saker...

Den nya vedboden är färdig och den gamla är bara en nysådd svart fläck..Dessutom så har den börjat fyllas på med ved..Och gräsklippare och sånt..

I helgen var min kompis Ivar på besök, han har alltid en massa bra tips, innan jag påbörjade gjutningen för några år sen så tipsade han om den lilla plåtbiten som håller ihop gjutformen med hjälp av ett armeringsjärn, ni har sett den förut här på bloggen, en liten gul bricka med hål i. Nåja nu i helgen lärde han mig ett helt nytt ord, har faktiskt aldrig hört det förut, däremot sett mojängerna, men inte tänkt på att jag behöver några. "STÄMP" är det nån som vet vad det är? om inte så kommer här en bild på ett gäng..Fiffiga små saker, och det kommer underlätta mitt fortsatta Fjösarbete avsevärt, för att inte säga hur säkert det kommer bli. Jag ska påbörja utbytet av stocken som kommer att ligga ovanför de båda garageportarna. och i den stocken så har en gång i tiden innertakbalkarna varit "intimmrade", vilket innebär att de liksom är uttag i stocken som ska passa ihop och låsa fast takbjälkarna. Jag kommer alltså bli tvungen att stämpa upp varje takbjälke medans jag byter ut denna stock och guuuud vad enkelt det blir nu..Det är ju liksom klart redan, bara att börja utbytet!

Eftersom jag betalar dagshyra för dessa stämp så fick jag avbryta markarbetet på utsidan, har byggt ett soll för matjorden och ska fixa till det runtomkring Fjöset också..Men det får väl vänta ett tag nu då!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Men JÖSSES säjer jag bara... det händer ju tokmycket hos er nu... Vad ni är duktiga! Även Mille förståss som hjälpte till med säker hand såg jag =) Kramis på er

2011-07-25 @ 13:37:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback