Som sagt så händer det inte så mycket nuförtiden..

Ont om tid är det gott om, och kvällarna känns aldeles för korta och helgerna...ja...

Så här ser det ut i verkligheten..
Och det ligger tillochmed tjärpapp längst ned, dock inte lindrev emellan stockarna, för det fick jag levererat idag, så nu blir det att lyfta allt igen och täta för drag!

Och så här ska det se ut i framtiden..


Snart!...mycket snart!!..


Google SketchUp

Idag kommer ännu en bild producerad i Google SketchUp, det är helt fantastiskt vilken programvara detta är och helt gratis dessutom.
Idag med takbalkar, innerväggar och våra bilar(jag vet att min é svart och Zandras grön, men det tar lite tid att lacka om dem!), fint placerat inuti Fjöse! Jodå jag ska jobba lite mer "in real life" så småning om, men idag regnade det så f-bannat så jag ville helt enkelt inte visa mig därute. Bättre att sitta inne och pilla lite med mått och fundera på layout och smålösningar!


Ny uppdaterad översiktsbild

I helgen har det gått riktigt bra, bortre långväggen är i princip klar och jag har börjat med framsidan lite smått, dock började det regna rejält i gårkväll, så det blev inga bilder tagna. Ni får åtnjuta ännu en virituell bild på Fjöse istället! ;-)

Fint som snus!! och finare ska det bli! :-)

Översikt!

Här kommer en liten översiktsbild på vad det är som är nytt på Fjöset, eller åtminstonne ska det bli så här, allt é inte klart på bilden och en del saknas även i verkligheten..

Det är bara att föreställa sig ursprungsfjöset ovanpå detta! ;-)


Nu går det lååångsamt...

Slut på semester och korta kvällar är ingen bra kombination för att få Fjöset färdigt...

Men för att bevisa att det inte står helt stilla slänger jag upp en bild..

Hålet bredvid den blivande dörren är igentimmrat och nu kan jag lägga den långa syllen under hela väggen, ska väl lyftas lite till, men sen ska det gå att få dit den... kanske?


Oliver han sliter på med det forna foderbordet, snart är det bara pulver kvar av betongen som tidigare fungerade som tallrik åt kreaturen.


Bättre än väntat.

Ohoj, igår snickrade jag till nedersta stocken i gamla garageportsöppningen, men idag när jag lyfte så visade det sig att det inte alls var så instabilt som jag hade förväntat mig, så jag plocka bort stocken igen och beslutade mig för att mura utan den.

Stabilt som tusan och när jag plockade bort bottenstockarna så blev det hur öppet som helst.
Sen var det bara att mura..Och det blev rakt och fint..Så nu är hela grunden färdig, kanske inte helt färdig, den ska putsas och så, men det går att timmra runt hela Fjöse nu, putsa kan man ju göra senare...


Inte så mycket...

Näe det har inte varit så mycket aktivitet i Fjöse denna vecka, börjat jobba och trött som f.. fixat lite med bloggen däremot! nån som ser vad som hänt? och isåfall, testa, den funkar :-)

Nu é det snart helg och då ska det bli lite mera fart, ska faktiskt lägga i en stock i den gamla garageportöppningen, detta för att kunna rikta och lyfta lite säkrare, kanske det blir någon bild då? den som lever få se...!