Gjutadax igen!

Sådärja, nu é det dax att plocka fram cementblandaren igen, gjutformen för första hörnet på baksidan é färdig och det är "bara" att fylla på med betong..Om militären granskar bilden riktigt noga så syns det att det faktiskt är dubbla lyftplank på baksidan också, det var bara nåt fabrikationsfel på plankan som modernatur har skapat, som tur var var det just dubbla plank för då rasade inte hela kalaset i backen.

Jag har diskuterat med en granne om när vår gård byggdes och enligt uppgifter hon har så ska gården vara avstyckad från Vike 1:1 nån gång kring 1858, detta är svårt att verifiera eftersom huset är totalrenoverat och det inte går att se på byggstil eller nåt sånt.. Men kanske Fjöse avslöjar hemligheten??På ena väggen inuti Fjöse har någon ristat in 1870 och det kan väl tyda på nånting...??? Strax bortom siffrorna är det inristat ett "H" men vad betyder det?? Jag letade lite ytterligare men hittade inget mer, måste söka vidare när det blir lite ljusare, man vet inte vad dessa väggar har att dölja..

Kommentarer
Postat av: Bengan

Snart kommer det även stå Bengan i en av gjutningarna också. Så om 200 år kommer någon stackare springa runt som dig å undra vem den farbrodern va.. :)

Får se om jag har tid å om Ella honner bli frisk till helgen så man kan va med på lite gjutning inom en snar framtid.

2009-09-08 @ 10:04:44
URL: http://bengans.blogg.se/
Postat av: Mathew

"Höjd över havet"?

"1870 halverade lyftplankor so far"?

2009-09-08 @ 15:16:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback