Det stora lyftet!

Äntligen så kan man ställa undan spaden och plocka fram domkrafterna:-) det är ju ändå lyfta "Fjöse" upp ur marken som är det primära målet med resan.

Vingligt
På vingliga uppallningar och med försiktig hand började vi (Tack Christer) lite försiktigt lyfta väggarna. Plankorna på väggen är bultade igenom stockarna för att hålla samman dessa och för att man ska ha nått att lyfta i när hela härligheten står på backen, det är lite påfrestning på bandaget kan man se på bulten som sticker ut i det bortre planket, den var rak när vi började ;-)

Dax att börja lyfta
Hela framsidan måste lyftas samtidigt för att det inte ska bli för stora påfrestningar i huset. Och för att jag ska kunna gjuta sulan hela vägen förstås..

Lappverk
Södra sidan på väggen är ett lappverke av sällan skådat slag och iochmed att syllstocken (som förmodligen var den enda långa stocken) har ruttnat bort, så är det inget som håller samman den delen av väggen, den södra väggen tenderar att vilja bege sig söderut när man lyfter i den, vilket medför att glipor mellan stockskarvar och vid fönstret blir oroväckande stora, detta blir spännande när det ska till lite högre lyft inför stock och mur placering..?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback